Dzisiaj jest piątek, 20 lipca 2018 r.
Nowości
Katalog win
Alkohole mocne
Wyszukiwanie
Delikatesy
Książki
Opakowania
Zestawy upominkowe
Art. pozostale
Promocje
Doradca
Usługi
Kontakt
O nas
Terre Vergini Basilico (towar chwilowo niedostępny)
Cena : 19.90 zł

Włoska oliwa z oliwek o intensywnym aromacie i smaku bazylii. Doskonale urozmaici smak sałatek, dań kuchni włoskiej, pieczonych mięs. Najwyższej jakości. Pojemność 250 ml.


Terre Vergini Limoni (towar chwilowo niedostępny)
Cena : 19.90 zł

Włoska oliwa z oliwek o intensywnym aromacie i smaku cytryny. Doskonale urozmaici smak sałatek, warzyw, ryby. Najwyższej jakości. Pojemność 250 ml.


Terre Vergini Peperoncino (chwilowo niedostępne)
Cena : 19.90 zł

Włoska oliwa z oliwek o intensywnym aromacie i smaku papryczek pepperonii. Doskonale urozmaici smak sałatek, warzyw, pieczonych mięs. Najwyższej jakości. Pojemność 250 ml.


Aceite de Oliva Virgen Extra Arzuaga (towar chwilowo niedostępny)
Cena : 63.00 zł

W samym sercu górskiego łańcucha Montes de Toledo, w niewielkiej odległości od wspaniałego miasta Toledo, znajduje się posiadłość 'Los Olivos', będąca własnością rodziny Arzuaga. Na działce o powierzchni ponad 150 ha rośnie 7.500 drzew oliwnych. Tam też znajduje się olejarnia, w której produkuje się wyśmienitą oliwę, noszącą nazwisko ich twórców: Arzuaga. Rodzina Arzuaga stawia zawsze na wysoką jakość swoich produktów, dlatego też właśnie w apelacji 'Montes de Toledo' produkuje swoją wyjątkową oliwę. Począwszy od pielęgnacji drzew, aż po tłoczenie, każdy proces poddawany jest szczegółowej kontroli. Oliwę Arzuaga produkuje się z odmiany Carnicabra, bardzo cenionej ze względu na niską kwasowość wytwarzanej z niej oliwy. Zbiór oliwek odbywa się w momencie ich optymalnej dojrzałości, w sposób tradycyjny. Do produkcji oliwy używa się tylko najlepszych owoców, odrzucając te, które dojrzały przedwcześnie i spadły na ziemię. Dzięki temu, że olejarnia znajduje się również na terenie posiadłości 'Los Olivos', unika się zgniecenia i przegrzania owoców podczas transportu, co spowodowałoby ich fermentację. Po przetransportowaniu do olejarni owoce są dokładnie selekcjonowane, usuwa się również wszelkie nieczystości. Tłoczenie następuje natychmiast po zbiorach (nie później niż 24h), aby właściwości organoleptyczne oliwy nie uległy zmianie. W nowoczesnej olejarni przez cały czas kontroluje się proces produkcji, nie pozwalając, aby temperatura przekroczyła 27°C. Dzięki najnowszym procesom technologicznym i szczegółowej kontroli jakości otrzymuje się wyjątkowy produkt: oliwę o bardzo niskiej kwasowości (zaledwie 0,2%), niskiej zawartości tłuszczu i bez cholesterolu. Aceite Arzuaga została uznana za jedną z 30 najlepszych oliw na świecie. Pojemność: 0.75 l.


Brolio Olio Extra Vergine Di Oliva (towar chwilowo niedostępny)
Cena : 85.00 zł

Oliwa powstała z na wpół dojrzałych oliwek Correggiolo, Moraiolo i Leccino, zbieranych późnym listopadem. Tłoczenie na zimno gwarantuje wysoką jakość. Jej dość ostry smak łagodnieje wraz z upływem czasu. Pojemność 500 ml.


« 1 » « 2 » « 3 » « 4 » « 5 » « 6 » « 7 » « 8 » « 9 » « 10 » « 11 » « 12 » « 13 » « 14 » « 15 » « 16 » « 17 » « 18 »

© Copyright dobre-alkohole.pl 2006. Created by chrome